Ontspanningsmassage
 
"Het grootste kapitaal van de mens is gezondheid van lichaam en geest."

De oude Egyptenaren, Grieken en Romeinen pasten massages toe om gezond te blijven of de gezondheid te herstellen, maar ook ter ontspanning. In India, China en Japan is massage niet weg te denken uit de traditionele geneeskunde en er zijn aanwijzingen dat massage in China al tweeduizend jaar voor het begin van onze jaartelling werd toegepast.

Voor wie is ontspanningsmassage bedoeld?
Voelt u zich wel eens uitgeblust of vermoeid? Heeft u last van verkrampte en pijnlijke spieren na een zware werkweek? Dan is een ontspanningsmassage erg geschikt. Ook als u verder prima in uw vel zit, kan een massage erg prettig zijn. Massage is kortom geschikt voor iedereen die zichzelf goed wil (laten) verzorgen en zijn/haar lichaam zo lang mogelijk in optimale conditie wil houden. Waarom zou u uzelf onthouden, wat u uw auto wel gunt? Uw auto is vervangbaar, uw lichaam niet.

Wat doet een ontspanningsmassage met u?
Verbetering van de bloed- en lymfedoorstroming, wat zorgt voor een betere warmteregulatie, de afvoer van overmatig vocht en afvalstoffen en de aanvoer van voedingsstoffen, een stimulering van de stofwisseling en een verbetering van de spijsvertering. Een (gehele) lichaamsmassage geeft soepele spieren, pezen en gewrichten, warmte, een prettig gevoel en hernieuwde vitaliteit. Door de ontspanning van het lichaam kunnen ook allerlei gevolgen van stress (bijv. 'spanningshoofdpijn', chronische vermoeidheid, stijve nek en rug, slaapproblemen) worden verzacht. Ontspanningsmassage is (preventief) onderhoud voor uw lichaam.

Hoe ziet een behandeling eruit?
Uw masseur overlegt van tevoren over de gewenste behandeling en accenten hierin. Verder zal de masseur voelen waar de spieren stijf zijn of waar verhardingen zitten en hier extra aandacht aan besteden. De ontspanningsmassage is een volledige of deelmassage direct op de huid, waarbij massageolie gebruikt wordt. Naar keuze wordt een deelmassage gegeven aan:
  • voor- en achterzijde benen + voeten
  • rug + nek + schouders
  • voor-en achterzijde armen + borst
Bij een volledige lichaamsmassage worden alle genoemde deelgebieden gemasseerd.

Mijn advies?!
Luister naar signalen van uw lichaam als slechte nachtrust, weinig eetlust, weinig energie. Wacht niet tot u echt klachten krijgt: vroegtijdig ingrijpen, voorkomt erger. Als tijdens een preventieve behandeling beginnende klachten worden geconstateerd, kan onmiddellijk worden ingegrepen, waardoor verergering wordt voorkomen. Houd uw lichaam en geest gezond!
massage: gezondheidsbevorderend, pijnverlichtend en ontspannend