Stoelmassage bedrijven / Bedrijfsmassage
"Het grootste kapitaal van ieder bedrijf is de werknemer."

Voor de meeste werkende Nederlanders is ontspanning op het werk belangrijk. Meer dan de helft zegt dan productiever (55%) te zijn en meer plezier in het werk te hebben (54%). Dat blijkt uit een recent onderzoek van Monsterboard uitgevoerd door TNS NIPO. De website nu.nl berichtte op 22 februari 2008, dat 1 op de 4 werknemers vaak stress heeft. Veel mensen ervaren een hoge werkdruk en veel mensen doen werk waarbij ze langdurig in dezelfde houding zitten, bijvoorbeeld achter de computer, of in dezelfde houding staan, bijvoorbeeld tijdens het bedienen van een machine. De combinatie hiervan zorgt voor lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, stijve schouders, verminderde concentratie of RSI.

Oost-Groningen heeft het hoogste percentage arbeidsongeschikten in Nederland. De overheid legt steeds meer de verantwoordelijkheid voor het bestrijden van ziekteverzuim bij de werkgever neer. Ziekteverzuim neemt weer toe en is terug op het niveau van voor de invoering van de nieuwe Arbo-wet, zowel bij de particuliere bedrijven als bij de overheid.
Langdurig verzuim wordt voor een belangrijk deel veroorzaakt door RSI en stress, mede veroorzaakt door een hoge werkdruk. Ook het Sick Building Syndroom is volgens het Coronel Instituut voor Arbeid en Gezondheid, een afdeling van het Academisch Medisch Centrum, werkstress. Het Centraal Planbureau stelt, dat ziekteverzuim het Nederlandse bedrijfsleven jaarlijks in termen van loon doorbetaald bij ziekte € 4,25 miljard kost.

Shiatsu stoelmassage op de werkplek, ofwel bedrijfsmassage, door ElleMass - een gediplomeerd TouchPro® practitioner - in combinatie met gerichte adviezen omtrent houding en bewegen is een innovatief en doeltreffend middel om ziekteverzuim door werkstress te verlagen en gezondheidsklachten als gevolg van stress te voorkomen. Actief meedoen aan preventie, vroegtijdige signalering en behandeling bij beginnende klachten kan uitval door ziekte voorkomen. Ook de overheid ziet het belang van stoelmassage bij bedrijven als middel ter preventie van ziekteverzuim. Daarom worden bedrijfsmassages gestimuleerd door de kosten fiscaal aftrekbaar te maken. De voorwaarden hiervoor zijn: integratie van stoelmassage in uw Arbo-beleid; massage vindt plaats in werktijd; de werknemer is geen eigen bijdrage verschuldigd, en er geen sprake is van een aanmerkelijke privť-besparing voor de werknemer.

Stoelmassage is geen overbodige luxe, maar pure stresspreventie en ontspanning! Tijdens de stoelmassage worden alle (potentiŽle) probleemgebieden aangepakt: fysieke klachten worden voorkomen en/of verlicht (eventueel in combinatie met een triggerpoint behandeling). Kortom: letterlijk en figuurlijk een behoud van uw werknemer.

Hoe creŽert u een win-win situatie?
Handel pro-actief: investeer in het welzijn van uw werknemers en bespaar op uw ziektekosten door het inschakelen van ElleMass voor een professionele en effectieve stoelmassage. Stoelmassage vereist weinig en creŽert een win-win situatie: stoelmassage bevordert de gezondheid van mens ťn organisatie.

Voordelen voor de werkgever:
 • Stoelmassage voorkomt gezondheidsklachten (als stress en RSI) en grotere psychische of fysieke klachten kunnen vroegtijdig worden gesignaleerd en op geanticipeerd.
 • Stoelmassage verhoogt de productiviteit en inzet van uw medewerkers; mensen die zich energiek en ontspannen voelen, zijn meer gemotiveerd, loyaal, geconcentreerd, presteren beter en hebben een beter humeur.
 • Stoelmassage is een instrument voor het reduceren van werkdruk.
 • Stoelmassage vergroot de bewustwording omtrent eigen werkhouding en overbelasting bij uw werknemers.
 • Stoelmassage bevordert de circulatie, waardoor het zelfgenezende vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.
 • Daling van het ziekteverzuim en een besparing op gezondheidsgerelateerde en wervingskosten.
 • Een verbeterd maatschappelijk imago als aantrekkelijke en pro-actieve werkgever.
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde.
 • De kosten van stoelmassage zijn onder genoemde voorwaarden fiscaal aftrekbaar.
Voordelen voor de medewerkers:
 • Uw medewerkers voelen zich onmiddellijk na de massage verkwikt en alert en zullen daardoor de werkzaamheden beter aankunnen.
 • Uw medewerkers voelen zich gewaardeerd, hetgeen motivatie en betrokkenheid verhoogt.
 • Uw medewerkers leren sneller spanningen signaleren door een beter lichaamsbewustzijn, waardoor klachten kunnen worden voorkomen.
Toegevoegde waarde ElleMass:
 • ElleMass geeft tevens gezondheidsadvies op maat o.a. op het gebied van werkplek/ergonomie en houding.
 • ElleMass biedt tevens triggerpoint massage bij bestaande fysieke klachten.
 • ElleMass biedt tevens behandelingen bij psychische klachten in samenwerking met Time to Change.
 • ElleMass werkt samen met Sportcentrum Oxygym aan het stimuleren van sporten en bewegen
 • ElleMass biedt tevens trajecten op het gebied van verzuimpreventie en reÔntegratie.
massage: gezondheidsbevorderend, pijnverlichtend en ontspannend