Stoelmassage
 
Wat is stoelmassage?
Stoelmassage is gebaseerd op traditionele Japanse drukpuntmassage ter preventie van stress en RSI. Het is een 15-20 minuten durende acupressuurbehandeling, die over de kleding heen gegeven wordt aan rug, heupen, nek, hoofd, schouders, armen en handen. Hiervoor zit men voorover in een speciaal daarvoor gemaakte stoel. De behandeling is niet pijnlijk, zeer effectief en geschikt voor iedereen, behalve voor zwangere vrouwen. Stoelmassage kan overal, tijdens elke gelegenheid en op elk tijdstip - zoals tijdens evenementen, beurzen of seminars, tijdens sportwedstrijden, op personeelsfeesten, tijdens workshops, op de werkvloer of thuis tijdens b.v. een party - worden gegeven.

Waarom stoelmassage?
Het grootste kapitaal van ieder bedrijf is de werknemer, het grootste kapitaal van de mens is gezondheid van lichaam en geest. Door de combinatie van werkstress, spanning veroorzaakt door het dagelijks leven en veelvuldig in dezelfde houding staan of zitten, repeterende werkzaamheden en te weinig of eenzijdig bewegen, ontstaan lichamelijke klachten als hoofdpijn, vermoeidheid, stijve schouders, verminderde concentratie of RSI. Spanning kost energie, ontspanning zorgt voor nieuwe energie, een verhoogd prestatievermogen, snellere genezing en vitaliteit. Shiatsu stoelmassage door een gediplomeerd TouchPro® practitioner kan gezondheidsklachten als gevolg van stress voorkomen.

Stoelmassage is een zeer effectieve methode om in 15 Ó 20 minuten te ontspannen. Tijdens de behandeling worden alle (potentiŰle) probleemgebieden aangepakt. Het zorgt ervoor dat de geblokkeerde energiebanen weer vrij kunnen stromen en de bloedsomloop wordt verbeterd. Hierdoor bereiken de voedingsstoffen en zuurstof vanuit de bloedbanen sneller de spieren en de organen. De afvalstoffen verlaten sneller het lichaam en het lichaam komt weer in balans. Het helpt daarom klachten te verminderen en te voorkomen, stress en vermoeidheid krijgen minder kans.

Na ÚÚn behandeling voelt u zich ontspannen en kunt u met hernieuwde energie de dagelijkse bezigheden voortzetten. Wanneer u wekelijks of eenmaal per 14 dagen deze massage ondergaat, ontstaat er een gewenning van het lichaam, waardoor de gehele weerstand verhoogd wordt. Onderzoek door de Universiteit van Miami heeft aangetoond dat bij regelmatige toepassing van stoelmassages mensen alerter en helderder zijn en dat ze minder fouten maken.

Stoelmassage is geen overbodige luxe, maar pure stresspreventie en ontspanning! Fysieke klachten worden voorkomen en/of verlicht (eventueel in combinatie met een triggerpoint behandeling).

Op welke klachten kan een behandeling invloed uitoefenen?
  • Alle stress gerelateerde klachten
  • Hoofdpijn
  • Pijnlijke spieren en gewrichten
  • Stijve nek
  • Stijve schouders
  • Rugklachten
  • Griepachtige klachten
  • RSI
  • Algemeen verminderd welzijn gevoel
  massage: gezondheidsbevorderend, pijnverlichtend en ontspannend